Direct zelf regelen

Cao actueel

Aios verslavingsgeneeskunde die vanaf 1 september 2021 met de opleiding starten, komen in dienst van de SBOH. De Cao SBOH is voor het overgrote deel op deze aios van toepassing, waarbij – tot er een apart deel aan de Cao SBOH is toegevoegd voor aios verslavingsgeneeskunde - de arbeidsvoorwaarden gebaseerd zijn op de arbeidsvoorwaarden voor de aios ouderengeneeskunde.

 

Voor het jaar 2022 en 2023 gelden de nieuwe arbeidsvoorwaarden die zijn afgesproken tussen de SBOH en de LAD. 

 

Klik hier voor de Cao SBOH 2022-2023.

 

Dit zijn de salarisbedragen die gelden per 1 december 2022 en per 1 januari 2023.

 

Voor aios verslavingsgeneeskunde geldt – in aanvulling op of in afwijking van de arbeidsvoorwaarden voor aios ouderengeneeskunde - het volgende:

 

Lidmaatschappen verenigingen

De SBOH vergoedt de kosten voor het lidmaatschap van de volgende verenigingen: LAD, KNMG en VVGN. Van de VvAA kun je gratis lid worden.

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De verzekering bij arbeidsongeschiktheid, zoals opgenomen in de Cao SBOH, is niet van toepassing op aios verslavingsgeneeskunde. In plaats daarvan is er een WGA-verzekering die een aanvulling op de WGA-uitkering geeft bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (35-80%). De premie voor de verzekering wordt volledig door de SBOH betaald. 

 

Er wordt gewerkt aan de nieuwe cao-tekst. Zodra deze gereed is, wordt de Cao SBOH 2021 op onze website geplaatst. Je kunt hier alvast wel de salarisbedragen vinden die gelden per 1 juli 2021.