Nieuws

Er gaat wat veranderen aan je pensioen!

Via SBOH is er pensioen voor jou geregeld bij Pensioenfonds HAIO. Maar ons pensioenfonds is helaas te klein om zelfstandig te blijven bestaan. De kosten worden te hoog en de eisen van de toezichthouder zijn te zwaar om aan te kunnen blijven voldoen. SBOH en LAD hebben daarom onderzocht bij welk ander pensioenfonds we ons het beste kunnen aansluiten. Dit is gebeurd in overleg met de LOVAH.

 

Pensioen opbouwen bij SPH, het huisartsenpensioenfonds

SPH, het huisartsenpensioenfonds, blijkt de beste keuze te zijn. De pensioenregeling van SPH levert jullie naar verwachting het meeste pensioen op. Bovendien bouwt 90% van alle huisartsen pensioen op bij SPH. Daar begin je dus gewoon iets eerder mee.
SBOH en LAD zijn van plan om alle nieuwe pensioenopbouw per 1 januari 2021 te laten plaatsvinden bij SPH. Je gaat ook pensioen opbouwen (en premie betalen) over je diensten en onregelmatigheidstoeslag. Het premiepercentage dat je betaalt, blijft gelijk. SBOH gaat wel een hoger premiepercentage betalen.
Je eerder opgebouwde pensioenkapitaal wordt in 2021 ook overgedragen aan SPH, tenzij je voor die tijd een andere waardeoverdracht hebt aangevraagd. Pensioenfonds HAIO houdt daarna op te bestaan.

 

Wat moet je daarvoor doen?

Om dit te kunnen regelen moet je lid worden van de Beroepspensioenvereniging Huisartsen (BPV). Alleen als er genoeg huisartsen in opleiding lid zijn van de BPV mogen we de pensioenopbouw overdragen aan SPH. Het is dus erg belangrijk om lid te worden van de BPV. Dat is overigens helemaal gratis.


Meld je aan bij de BPV voor 17 januari 2020!

Klik op deze link (de aanmeldtermijn is inmiddels verstreken) en volg de instructies. Je hebt tot 17 januari 2020 de tijd om dit te doen.

 

Wat gebeurt er als je niet reageert?

Dan gaat de overgang naar SPH niet door.

 

Eerst meer weten?

Check de veelgestelde vragen