Nieuws

Artsenberoepen buiten het ziekenhuis nog beter op de kaart

Start samenwerkingsverband opleidingen en SBOH

 

Diverse opleidingen voor artsenberoepen buiten het ziekenhuis en SBOH zijn een nieuw samenwerkingsverband gestart. Samen zetten we een beweging in gang en zetten we de artsenberoepen buiten het ziekenhuis en de gerelateerde opleidingen nog steviger op de kaart bij basisartsen en geneeskundestudenten.

 

Er komt een campagne, een beursconcept, een digitaal platform met meer informatie en links naar bestaande websites en initiatieven en een keuzehulp. Want keuzes maken blijkt lastig, misschien juist wel voor generatie Z.

 

Wat we samen willen bereiken? Meer oriëntatie tijdens de geneeskundeopleiding en de basisartsperiode op deze artsenberoepen, meer aanmeldingen voor de medische vervolgopleidingen buiten het ziekenhuis en uiteindelijk dus meer artsen in de wijk en de buurt. Om de doelstellingen van het integraal zorgakkoord en het gezond en actief leven akkoord daadwerkelijk te bereiken. De voorbereidingen zijn in volle gang.

 

Ook aios, geneeskundestudenten en VWS zijn bij deze beweging betrokken. Vanaf september 2023 is e.e.a. te horen, te zien en te beleven, waaronder op de KNMG-carrièrebeurs. Meer inforinformatie via onze projectleider: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Andere pijlers van het SBOH-actieplan om het artsentekort tegen te gaan zijn onderzoek & analyse (o.a. een beloningsonderzoek) en het goede gesprek aanjagen over de rol van opleiden in relatie tot het arbeidsmarktvraagstuk in de zorg.

 

start samenwerkingsverband promotie opl