Opleiding arts Maatschappij + Gezondheid

Arbozaken

Als werkgever op afstand heeft de SBOH niet altijd zicht op de werkelijke situatie op de werkvloer, maar zij is wel (mede) verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van de aios.

 

Daarom heeft de SBOH beleid ontwikkeld op het gebied van verzuim(begeleiding), preventie, arbeidsomstandigheden en de veiligheid op het werk. Dat beleid is vertaald in de volgende procedures, afspraken en maatregelen:

 

 

Veiligheid voor aios op de werkvloer

Hieronder vind je protocollen en informatie met betrekking tot arbeidsomstandigheden en veiligheid voor aios op de werkvloer:

 

 

Informatie over infectieziekten kun je vinden op www.kiza.nl.

 

Veilig werken tijdens zwangerschap

Zwangere aios zijn zich niet altijd bewust van de risico's die zij lopen. 
Lees daarom hier informatie over zwangerschap en risico's

 

Slapen

De bedrijfsartsen worden regelmatig geconfronteerd met aios die te kampen hebben met slaapproblemen. Klik hier voor uitleg en tips.

 

Coaching

Klik hier voor meer informatie over:

  • coaching in het kader van preventie (om ziekteverzuim te voorkomen)
  • coaching bij ziekteverzuim
  • steunpunt voor artsen met verslavingsprobleem
  • tuchtzaakhulp

 

Bedrijfsarts

Begeleiding tijdens een ziekteperiode 

De bedrijfsartsen die werken voor de SBOH zijn verbonden aan de arbodienst Zorg van de Zaak.

 

Als je je bij de SBOH ziek meldt, kun je bij jouw ziekmelding aangeven of je contact wilt hebben met de bedrijfsarts. Als je wat langer ziek bent, is dat contact met de bedrijfsarts verplicht. De bedrijfsarts helpt je bij jouw re-integratie en zal regelmatig contact met je onderhouden. Je wordt dan uitgenodigd voor een (telefonisch) consult.

 

Let op! Als een (telefonisch) consult voor jou met de bedrijfsarts staat ingepland en je meldt je in de periode daarvoor volledig hersteld, dan vervalt jouw afspraak met de bedrijfsarts automatisch. Als je toch nog contact met de bedrijfsarts wilt hebben, dan is het mogelijk een afspraak te maken voor een arbeidsomstandighedenspreekuur. 

 

Voor het maken van een afspraak voor het arbeidsomstandighedenspreekuur, neem je contact op met de arbodienst Zorg van de Zaak, telefoonnummer: 088 008 89 16 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De arbodienst zal je dan om een aantal gegevens vragen, zoals jouw naam en geboortedatum. Geef ook duidelijk aan bij welk opleidingsinstituut je jouw opleiding volgt!

 

Arbeidsomstandighedenspreekuur

Aios die niet ziek zijn kunnen nu zelf contact opnemen met de arbodienst Zorg van de Zaak voor het maken van een afspraak met de bedrijfsarts.

Klik hier voor meer informatie.