Opleiding huisarts

Arbozaken

Een veilige en gezonde werkomgeving is belangrijk. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt in eerste instantie bij de praktijk/instelling waar je als aios het praktische deel van de opleiding volgt. De SBOH heeft als werkgever op afstand namelijk niet altijd zicht op het werk en de werkomgeving van aios. Desondanks heeft de SBOH als formele werkgever wel een zorgplicht als het gaat om gezondheidsrisico’s van aios. Daarnaast is de SBOH verantwoordelijk voor het uitvoeren van wet- en regelgeving in geval van ziekteverzuim van aios.
Daarom heeft de SBOH beleid ontwikkeld op het gebied van verzuim(begeleiding), preventie, arbeidsomstandigheden en de veiligheid op het werk. Dat beleid is vertaald in de volgende procedures, afspraken en maatregelen.

 

Algemeen

 

Veilig werken op de werkvloer

 

Informatie over infectieziekten in relatie tot werk en werkomstandigheden kun je vinden op www.kiza.nl.

 

Coaching

Klik hier voor meer informatie over:

  • coaching in het kader van preventie (om ziekteverzuim te voorkomen)
  • coaching bij ziekteverzuim
  • steunpunt voor artsen met verslavingsprobleem
  • tuchtzaakhulp

 

Bedrijfsarts

Begeleiding tijdens een ziekteperiode

De bedrijfsartsen die werken voor de SBOH zijn verbonden aan de arbodienst Zorg van de Zaak.
Als je je bij de SBOH ziek meldt, kun je bij jouw ziekmelding aangeven of je contact wilt hebben met de bedrijfsarts. Ben je wat langer ziek? Dan is contact met de bedrijfsarts verplicht. De bedrijfsarts helpt je bij jouw re-integratie en zal regelmatig contact met je onderhouden. Je wordt dan uitgenodigd voor een (telefonisch) consult.
Let op! Als een (telefonisch) consult voor jou met de bedrijfsarts staat ingepland en je meldt je in de periode daarvoor volledig hersteld, dan vervalt jouw afspraak met de bedrijfsarts automatisch. Als je toch nog contact met de bedrijfsarts wilt hebben, dan is het mogelijk een afspraak te maken voor een arbeidsomstandighedenspreekuur.

 

Arbeidsomstandighedenspreekuur

Tijdens het arbeidsomstandighedenspreekuur (ook wel preventief spreekuur genoemd) heb je de mogelijkheid om je gezondheidsklachten te bespreken met de bedrijfsarts, zonder dat er sprake is van een ziekmelding. Je kunt een afspraak voor een (telefonisch) consult met de bedrijfsarts maken als je gezondheidsklachten hebt die (mogelijk) verband houden met het werk of als je vragen hebt over jouw gezondheid, veiligheid en welzijn in relatie tot jouw werksituatie. Alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming mag de bedrijfsarts over dit consult contact leggen met de SBOH of het opleidingsinstituut.

 

De bedrijfsartsen die werken voor de SBOH zijn verbonden aan de arbodienst Zorg van de Zaak.  Voor het maken van een afspraak voor het arbeidsomstandighedenspreekuur neem je contact op met Zorg van de Zaak, telefoonnummer: 088 008 89 16 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De arbodienst zal je dan om een aantal gegevens vragen, zoals jouw naam en geboortedatum. Geef ook duidelijk aan bij welk opleidingsinstituut je jouw opleiding volgt.