Opleiding huisarts

HDS-fonds

Wat is het
Het HDS-fonds is een fonds van de SBOH met als doel de centrale ontwikkeling en het onderhoud van landelijk onderwijs ten behoeve van de opleiding van aios huisartsgeneeskunde op de huisartsenpost, dat zowel centraal als regionaal kan worden ingezet. Het centraal te ontwikkelen onderwijs kan ook gebaseerd zijn op succesvolle locale of regionale initiatieven.

 

Wie kan een aanvraag indienen?

Een aanvraag wordt ingediend door één of meer van de volgende partijen:

  • Een HDS waar aios huisartsgeneeskunde worden opgeleid
  • Het hoofd van één van de acht huisartsopleidingen
  • Schola Medica
  • Huisartsopleiding Nederland

 

Waar moet een aanvraag over gaan?
Onderwerpen voor aanvragen staan opgetekend in de richtlijn inzet HDS-fonds

De volgende projecten zijn reeds gefinancierd vanuit het HDS-fonds:

  

Wat zijn de regels
De regels waar aanvragen aan moeten voldoen, en de criteria op basis waarvan deze worden beoordeeld, staan in de procedure voor aanvragers. In het reglement HDS-fonds zijn de doelstelling en verantwoording van het fonds terug te vinden.
Klik hier voor:

 

Wie gaat over het fonds
De Fondscommissie HDS is verantwoordelijk voor de beoordeling van aanvragen. De commissie bestaat uit een vertegenwoordiger van Huisartsopleiding Nederland, een vertegenwoordiger van de LHOV, een vertegenwoordiger van InEen, met expertise op het gebied van HDS en een bestuurder van de SBOH, voor procedurele en financiële toetsing. De commissie wordt geadviseerd over de te beoordelen aanvragen door een vertegenwoordiger van de LOVAH, de landelijke vereniging van huisartsen in opleiding.

 

Wanneer moeten aanvragen worden ingediend

Aanvragen kunnen het hele jaar door worden ingediend. De Fondscommissie HDS neemt in haar vergaderingen in juni en december alle aanvragen mee die uiterlijk op resp. 15 mei en 15 november zijn ingediend.

 

Vragen
Neem bij vragen contact op met Annette van der Laan, secretaris van het HDS-fonds, per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch via 030 227 27 03.