Opleiding huisarts

Wij gaan verder met SPH

Voldoende deelnemers willen lid worden van de BPV. Daarom kunnen wij verder in gesprek met SPH over de toekomst van je pensioen.

 

We hebben je eerder laten weten dat wij, Pensioenfonds HAIO en LAD je pensioen volgend jaar willen onderbrengen bij SPH, het huisartsenpensioenfonds. Echter, dat kan alleen als er genoeg huisartsen in opleiding lid willen worden van de beroepspensioenvereniging (BPV) van het huisartsenpensioenfonds.

 

86% wil lid worden BPV

Begin januari hebben wij daarom alle huisartsen in opleiding opgeroepen om aan te geven of zij lid willen worden van de BPV. 86% heeft hierop tot op heden positief gereageerd. Dat is ruim boven de 60% die nodig was. Dank je wel voor jullie reactie!

 

Wij kunnen verder met SPH

Dit betekent dat wij verder kunnen met de voorbereidingen om de pensioenen onder te brengen bij SPH. Er moeten wel nog een aantal zaken geregeld worden voor het zover is. Zo gaat de BPV bij het ministerie van Sociale Zaken een wijziging van de verplichtstelling aanvragen. In deze verplichtstelling staat beschreven wie er bij SPH pensioen opbouwen. De wijzigingsprocedure duurt 6 maanden.

 

Je pensioen naar SPH

Als alles rond is en je volgend jaar nog in dienst bent bij de SBOH, ga je per 1 januari 2021 pensioen opbouwen bij SPH. In de loop van 2021 worden ook de opgebouwde pensioenen tot die datum overdragen. Daarna staat je volledige pensioen bij SPH en houdt ons fonds op te bestaan.

 

Vragen?

Heb je hierover vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen voor meer achtergrondinformatie. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, laten we het je uiteraard weten. Dan plaatsen we informatie op deze website en/of je ontvangt persoonlijk bericht van ons of het pensioenfonds. We houden je op de hoogte!

 

Eerdere berichtgeving: (7 januari 2020) Er gaat wat veranderen aan je pensioen!