Opleiding huisarts

Wij gaan verder met SPH

Voldoende deelnemers willen lid worden van de BPV. Daarom kunnen wij verder in gesprek met SPH over de toekomst van je pensioen.

 

We hebben je eerder laten weten dat wij, Pensioenfonds HAIO en LAD je pensioen volgend jaar willen onderbrengen bij SPH, het huisartsenpensioenfonds. Echter, dat kan alleen als er genoeg huisartsen in opleiding lid willen worden van de beroepspensioenvereniging (BPV) van het huisartsenpensioenfonds.

 

86% wil lid worden BPV

Begin januari hebben wij daarom alle huisartsen in opleiding opgeroepen om aan te geven of zij lid willen worden van de BPV. 86% heeft hierop tot op heden positief gereageerd. Dat is ruim boven de 60% die nodig was. Dank je wel voor jullie reactie!

 

SPH en PPI ABN Amro

De BPV heeft bij het ministerie van Sociale Zaken geregeld dat de verplichtstelling is gewijzigd. Daarmee is de overgang definitief. Je gaat pensioen opbouwen vanaf 1 januari 2021 bij SPH.

Het pensioenkapitaal dat je tot die datum hebt opgebouwd, dragen we over aan de PPI van ABN Amro pensioenen. Daarvoor wachten we op akkoord van De Nederlandsche Bank (hierover lees meer je op de website van Pensioenfonds HAIO).  

 

Vragen?

Heb je hierover vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen voor meer achtergrondinformatie. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, laten we het je uiteraard weten. Dan plaatsen we informatie op deze website en/of je ontvangt persoonlijk bericht van ons of het pensioenfonds. We houden je op de hoogte!

 

Eerdere berichtgeving: (7 januari 2020) Er gaat wat veranderen aan je pensioen!