content header
18 april 2024

SBOH 35 jaar!

“SBOH heeft zich in de afgelopen 35 jaar ontwikkeld tot een zelfstandige, onafhankelijke organisatie”, vertellen Anita Bouwman en Marlies Telgenkamp, Raad van Bestuur van SBOH. “We zijn trots op wat er staat. We begonnen als een klein clubje en zijn uitgegroeid tot werkgever, financier en strategisch partner voor 12 opleidingen tot geneeskundig specialist.”

Op 18 april 1989 zag SBOH het levenslicht. In eerste instantie om allerlei zaken rondom de opleiding tot huisarts te regelen. In de jaren die daarop volgden is dat uitgegroeid tot 12 opleidingen voor artsen buiten het ziekenhuis. “Het is mooi om te zien dat het SBOH-model, het scheiden van het werkgeverschap en opleiding, een aantrekkelijk model is en dat we inmiddels werkgever zijn voor zo’n 3.500 aios”.

Samenwerking
“Vanaf het begin af aan hebben we nauwe contacten met verschillende organisaties gehad. Samen met de groei van SBOH, is niet alleen onze dienstverlening maar ook het aantal opleiders, opleidingsinstituten en partners flink gegroeid.”

Toekomst
Bouwman en Telgenkamp kijken vol vertrouwen naar de toekomst van SBOH: “We blijven graag een bijdrage leveren aan het samen zorgen voor voldoende en goed opgeleide zorgprofessionals. Onze campagne ‘Next Level Dokter’, om artsenberoepen buiten het ziekenhuis stevig op de kaart te zetten, is daarvan een mooi voorbeeld.”

Afsluitend benadrukken ze: “De medewerkers zijn de drijvende kracht achter SBOH en we zijn dan ook blij dat we vandaag vieren dat we al 35 jaar samen SBOH zijn.”

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!