content header

Arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding

De arbeidsovereenkomst van de aios geldt voor de duur van de opleiding. Voorafgaand aan de start van de opleiding schrijft de aios zich in in het opleidingsregister van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

Dit kunnen we voor jou betekenen

Gedurende jouw opleiding zijn wij jouw werkgever. Wij sluiten daarvoor een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met jou, namelijk voor de duur van de opleiding. Dit betekent dat zodra de opleiding voltooid is of als de opleiding voortijdig eindigt, dat jouw arbeidsovereenkomst eindigt. Zonder inschrijving in het opleidingsregister is er geen sprake van opleiding en kunnen wij de arbeidsovereenkomst niet effectueren. Het is daarom belangrijk dat jij je inschrijft in het opleidingsregister van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Dit kan op de website van de KNMG.

 

Belangrijk voor jou als aios

Naast de arbeidsovereenkomst met ons sluit jij een opleidingsovereenkomst met jouw opleidingsinstituut.

Gedurende jouw opleiding heb jij dus twee contracten: met SBOH en met het opleidingsinstituut.

Belangrijk voor jou als opleider

Er is geen specifieke informatie voor jou.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

De aios heeft met ons een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Dit betekent dat zodra de aios de opleiding voltooit of als de opleiding voortijdig eindigt, dat de arbeidsovereenkomst eindigt op het moment dat de opleiding eindigt.

Naast de arbeidsovereenkomst tekent de aios een opleidingsovereenkomst met het opleidingsinstituut. De aios contracteert dus met twee partijen: SBOH en het opleidingsinstituut.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!