content header

Herintreders en buitenlands gediplomeerden

Een herintreder is een arts die een individueel scholingsprogramma volgt om zich opnieuw in één van de registers van de RGS te kunnen inschrijven als huisarts, nadat de betreffende registratie eerder is doorgehaald. Naast herintreders zijn er ook artsen die op grond van het 'besluit buitenlands gediplomeerden' een aanpassingsstage volgen om tot erkenning van hun opleidingstitel te komen. Kijk voor meer informatie op de website van Huisartsopleiding Nederland of neem contact op met Huisartsopleiding Nederland.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Kijk voor informatie over het aanmelden als herintreder bij 'handige downloads en links' onderaan deze pagina.

Als je gaat starten met een individueel scholingsprogramma of aanpassingsstage, dan krijg je van ons informatie over jouw dienstverband bij SBOH.

Belangrijk voor jou als aios

Deze regeling is niet op jou van toepassing.

Belangrijk voor jou als opleider

Deze regeling is niet op jou van toepassing.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

huisartsgeneeskunde

Wij bieden een dienstverband aan voor herintreders die een individueel scholingsprogramma gaan volgen om zich opnieuw als huisarts in het register van RGS te kunnen inschrijven en artsen die een aanpassingsstage gaan volgen om tot erkenning van hun opleidingstitel te komen. Zij krijgen informatie over het dienstverband wanneer wij de gegevens van het opleidingsinstituut hebben ontvangen.

Herintreders of artsen die een aanpassingsstage volgen, komen dus in dienst bij de SBOH. Dit is mogelijk voor maximaal 10 artsen per jaar.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

Alle opleidingen m.u.v. huisartsgeneeskunde

Deze regeling is niet op jou van toepassing.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!