content header

Preventief spreekuur bedrijfsarts

Bij SBOH staat het welzijn van onze aios centraal. Als je gezondheidsklachten ervaart die gerelateerd zijn aan je werk, dan kun je tijdens het preventief spreekuur praten met een bedrijfsarts.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Tijdens het preventief spreekuur (ook wel arbeidsomstandighedenspreekuur) kun je je gezondheidsklachten bespreken met de bedrijfsarts, zonder dat dit direct leidt tot een ziekmelding.

Alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming mag de bedrijfsarts over dit consult contact leggen met SBOH of het opleidingsinstituut. Je kunt ook direct contact opnemen met MentaVitalis. MentaVitalis biedt onafhankelijke ondersteuning door professionele coaches en psychologen op het gebied van balans tussen werk en privé.

Ook kun je bij hen terecht voor andere vragen over loopbaanadvies, relatieproblematiek, opvoedingsvragen, verlies- en rouwverwerking etc. Meer informatie vind je op de website van MentaVitalis.

 

Belangrijk voor jou als aios

Tijdens het preventief spreekuur kun je werkgerelateerde gezondheidsklachten bespreken met de bedrijfsarts, zonder dat dit direct leidt tot een ziekmelding.

De bedrijfsarts zal alleen met jouw toestemming contact opnemen met SBOH of het opleidingsinstituut. Bij SBOH hechten we veel waarde aan jouw welzijn en privacy.

Belangrijk voor jou als opleider

Als een aios te maken krijgt met gezondheids- of werkgerelateerde klachten, dan kan hij of zij een afspraak maken voor het preventief spreekuur bij de bedrijfsarts van Zorg van de Zaak. Je hoeft hiervoor als opleider geen actie te ondernemen. We vragen je de aios, indien nodig, te attenderen op dit preventief spreekuur.

belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

Als een aios te maken krijgt met gezondheids- of werkgerelateerde klachten, kan hij een afspraak maken voor het preventief spreekuur bij de bedrijfsarts van Zorg van de Zaak. Je hoeft hiervoor als opleidingsinstituut geen actie te ondernemen. We vragen je de aios, indien nodig, te attenderen op dit preventief spreekuur.

Het proces

Voor gezondheids- of werkgerelateerde klachten kun je terecht bij het preventief spreekuur.

Daarnaast biedt MentaVitalis je ook ondersteuning met vergelijkbare zorgen.

  1. Wil je een afspraak inplannen voor het preventief spreekuur, vul dan het formulier in op de website van Zorg van de Zaak.
  2. Bij de vraag ‘bij welk bedrijf werk je?’ vul je SBOH in. Bij de vraag ‘op welke afdeling werk je?’ vul je de naam van het opleidingsinstituut in.
  3. Je kunt ook direct contact opnemen met MentaVitalis.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!