content header

Kolven en borstvoeding geven op het werk

Aios die na het zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan, mogen gebruik maken van de regeling kolven en borstvoeding geven tijdens het werk. De aios mag gedurende 24 maanden na de bevalling in werktijd borstvoeding geven of kolven.

Dit kunnen we voor jou beteken

Ga je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk? Dan heb je de eerste 24 maanden na de geboorte van je kind het recht om tijdens werktijd te kolven of borstvoeding te geven. Hiervoor mag je maximaal een kwart van je werktijd per dag gebruiken.

Belangrijk voor jou als aios

Het is belangrijk om vooraf met je opleider af te stemmen wanneer je na je verlof weer aan de slag gaat. Samen met je opleider, of eventueel andere verantwoordelijke personen op je werk, maak je ook afspraken over een geschikte ruimte voor het kolven of het geven van borstvoeding. Deze ruimte moet afsluitbaar zijn. Als zo'n ruimte niet beschikbaar is, heb je het recht zelf een geschikte plek te regelen of naar je baby toe te gaan.

Belangrijk voor jou als opleider

De aios mag na de bevalling gedurende 24 maanden onder werktijd kolven of borstvoeding geven. Hiervoor mag de aios maximaal een kwart van de werktijd per dag gebruiken. De aios moet op de werkvloer van een geschikte (afsluitbare) kolf- en borstvoedingsplek gebruik kunnen maken. Is die plek er niet? Dan mag de aios zelf een plek regelen of naar de baby toegaan.

Wij adviseren om deze onderwerpen al voor het verlof met de aios af te stemmen.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

De aios mag na de bevalling 24 maanden onder werktijd kolven of borstvoeding geven. Hiervoor krijgt de aios maximaal een kwart van de werktijd per dag ter beschikking. De aios moet bij het opleidingsinstituut – en overigens ook bij de opleider - van een geschikte (afsluitbare) kolf- en borstvoedingsplek gebruik kunnen maken. Is die plek er niet? Dan mag de aios zelf een plek regelen of naar de baby toegaan.

Het opleidingsinstituut stelt vast of de werktijd waarin de aios borstvoeding geeft of kolft, als opleidingstijd meegeteld kan worden.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!