content header

Herregistratie BIG-register

Een aios dient geregistreerd te zijn in het BIG-register om de opleiding te kunnen volgen. Het kan gebeuren dat de BIG-registratie verloopt tijdens de opleiding. In dat geval worden de kosten die de aios maakt voor de herregistratie vergoed.

Declareren herregistratie BIG

Dit kunnen we voor jou betekenen

Het kan voorkomen dat je registratie in het BIG-register verloopt tijdens jouw opleiding. Om je registratie als arts te behouden dien je een aanvraag voor herregistratie in het BIG-register bij het CIBG in. Je hoeft geen werkgeversverklaring voor de herregistratie aan te leveren. Jouw inschrijving in het opleidingsregister is namelijk voldoende bewijs.

De kosten die je maakt voor de herregistratie kun je bij ons declareren via de portal. De kosten worden alleen vergoed als de uiterste herregistratiedatum ligt binnen de periode van het dienstverband bij SBOH. 

Belangrijk voor jou als aios

Als je op het moment van herregistreren niet staat ingeschreven in het opleidingsregister en ook niet in het specialistenregister dan kan het voorkomen dat je een werkgeversklaring nodig hebt om je te kunnen herregistreren. Het CIBG heeft daar een speciaal formulier voor.

Dit formulier kun je laten invullen en ondertekenen door ons voor de periode dat je bij ons in dienst was. Het is niet nodig om voor deze periode een functiebeschrijving aan te leveren bij het CIBG. 

Let op: stuur het formulier voor de werkgeversverklaring alleen naar SBOH als het CIBG om aanvullende bewijsstukken heeft gevraagd.

Belangrijk voor jou als opleider

Het kan voorkomen dat de registratie in het BIG-register van jouw aios verloopt tijdens de opleiding. De aios moet dan een aanvraag voor herregistratie bij het CIBG indienen, om de registratie als arts te behouden. De kosten hiervoor kan de aios bij ons declareren.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

Het kan voorkomen dat de registratie in het BIG-register van een aios verloopt tijdens de opleiding. De aios moet dan een aanvraag voor herregistratie bij het CIBG indienen, om de registratie als arts te behouden. De kosten hiervoor kan de aios bij ons declareren.

Het proces

De kosten voor de herregistratie kun je bij ons declareren als jouw registratie in het BIG-register verloopt tijdens jouw dienstverband bij ons. Om dit te doen moet je volgende stappen nemen:

  1. Ga naar Declaree en log in met jouw inloggegevens
  2. Kies categorie 'herregistratie BIG-register'
  3. Vul de declaratie volledig en correct in
  4. Een goedgekeurde declaratie verwerken we. Een afgekeurde declaratie sturen we aan jou terug met een opmerking.
  5. Je kunt een gecorrigeerde declaratie opnieuw indienen.

Als je de declaratie uiterlijk de 3e werkdag van de maand indient, proberen wij jou in dezelfde maand nog uit te betalen.

Heb jij een werkgeversverklaring voor de herregistratie in het BIG-register nodig en ben je niet meer in dienst bij SBOH? Hieronder leggen we uit welke stappen je moet nemen om de herregistratie via ons te regelen.

  1. Ga naar de website van het CIBG en download daar het formulier voor de werkgeversverklaring
  2. Stuur het formulier naar ons via sboh@sboh.nl
  3. Je ontvangt een getekende werkgeversverklaring van ons retour.

Uitleg video declaratie herregistratie BIG-register

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!