content header

Opleidingsplaats in Zeeland

Werkt de aios huisartsgeneeskunde in Zeeland en bedraagt de reistijd woon-werkverkeer meer dan 1 uur per enkele reis? Dan mag de aios 2 uur van de reistijd per week als werktijd rekenen. Ook heeft de aios in sommige gevallen recht op extra hotelovernachtingen.

Dit kunnen we voor jou betekenen 

Werk jij als aios huisartsgeneeskunde in Zeeland en bedraagt jouw reistijd woon-werkverkeer meer dan 1 uur per enkele reis? Dan mag je 2 uur van jouw reistijd per week als werktijd rekenen. Bij een fulltime contract betekent dit dat je 36 in plaats van 38 uur per week werkt. De werktijden spreek je af met jouw opleider.

Ook mag je bij een woon-werk afstand van meer dan 75 kilometer enkele reis 6 extra hotelnachten per 3 maanden declareren. Ditzelfde geldt ook als je reist met het OV en een reistijd hebt van meer dan 1,5 uur enkele reis. In totaal kan je 18 overnachtingen per 3 maanden bij ons declareren. Het doel van de overnachting is dat je de reisafstand naar jouw werk tot een minimum beperkt. Het hotel moet dus in de buurt van jouw werk zijn.

Belangrijk voor jou als aios

huisartsgeneeskunde

Heb je recht op reistijd onder werktijd? Bespreek dan altijd de verrekening van de reistijd met werktijd met jouw opleider. Samen stemmen jullie de werktijden daarop af.

Ook de extra hotelovernachtingen mag je bij ons declareren. De vergoeding voor de extra overnachtingen is hetzelfde als voor de (gewone) hotelovernachtingen. De hoogte van de vergoeding staat in de Cao SBOH (in bijlage A-1 onkostenvergoeding). 

Belangrijk voor jou als aios

Alle opleidingen m.u.v. huisartsgeneeskunde

Deze regeling is niet op jou van toepassing.

Belangrijk voor jou als opleider

huisartsgeneeskunde

De aios die een opleidingsplaats in Zeeland heeft, met een reistijd van minimaal 1 uur enkele reis, mag per week 2 uur van de werktijd als reistijd aanmerken.

Bij een voltijds contract werkt de aios dus 36 in plaats van 38 uur. Afstemming van de werktijden vindt altijd plaats in overleg tussen jou en de aios.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

huisartsgeneeskunde

Als de aios in Zeeland is geplaatst en de reistijd voor het woon-werkverkeer is meer dan 1 uur per enkele reis, mag de aios 2 uur van de reistijd per week als werktijd rekenen.

Bij een fulltime contract betekent dit dat de aios 36 in plaats van 38 uur per week werkt. De werktijden spreekt de aios af met de opleider.

Ook mag de aios bij een woon-werk afstand van meer dan 75 kilometer enkele reis 6 extra hotelnachten per 3 maanden declareren. Ditzelfde geldt ook als de aios reist met het OV en een reistijd heeft van meer dan 1,5 uur enkele reis. In totaal kan de aios 18 overnachtingen per 3 maanden bij ons declareren. 

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Alle opleidingen m.u.v. huisartsgeneeskunde

Deze regeling is niet op jou van toepassing.

Het proces

Declareer je kosten zodra je de factuur hebt ontvangen. Als je met het OV hebt gereisd, stuur daarvan dan bij je declaratie ook een bewijsstuk mee, inclusief een uitdraai van OV9292 waaruit de duur van jouw reis blijkt.

  1. Ga naar Declaree
  2. Log in met jouw inloggegevens
  3. Kies categorie 'hotelovernachting > 75 km Zeeland'
  4. Vul de declaratie volledig en correct in

Als je de declaratie uiterlijk de 3e werkdag van de maand indient, proberen wij jou in dezelfde maand nog uit te betalen.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!