content header

Promotieonderzoek doen tijdens je opleiding

SBOH wil aios faciliteren om de opleiding te combineren met een promotieonderzoek (aioto-traject). Een aioto kan tijdens het dienstverband bij SBOH zowel activiteiten in het kader van de opleiding als onderzoeksactiviteiten verrichten. Voor dit aioto-traject vraagt de aios toestemming aan SBOH via de portal.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Tijdens jouw dienstverband bij ons is het mogelijk om jouw opleiding te combineren met een promotieonderzoek. Dit noemen we een aioto-traject. Als je deze combinatie wil gaan doen, vraag je ons toestemming via de portal.

Arbeidsovereenkomst

Je hebt een arbeidsovereenkomst bij ons voor de duur van jouw opleiding. De arbeidsovereenkomst eindigt daarmee automatisch op het moment dat jouw opleiding is afgerond of voortijdig wordt beëindigd. Dit geldt ook wanneer jouw aioto-traject nog voortduurt voor een periode van onderzoek.

Je kan in dat geval voor de resterende duur van het onderzoek elders een dienstverband aangaan. Een mogelijke andere oplossing is dat je het leertraject eindigt met de opleiding in plaats van met onderzoek. Op deze manier blijft de arbeidsovereenkomst met ons in stand.

Belangrijk voor jou als aios

In de Cao SBOH is voor de aioto een vergoedingsregeling opgenomen voor het bezoeken van buitenlandse congressen. Daarmee kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten voor congresbezoek in het buitenland.

Je kan ook in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten voor eventuele onderzoeksactiviteiten in het buitenland.

Lees hier meer over bij congresbezoek/onderzoekswerkzaamheden in het buitenland voor aioto's.

Verder kan je een subsidie aanvragen voor de drukkosten van jouw proefschrift. Lees hier meer over bij drukkosten proefschrift.

Voor het overige is de ‘aioto-regeling’ zoals vermeld in de Cao SBOH van toepassing.

Belangrijk voor jou als opleider

De aios kan tijdens het dienstverband bij ons de opleiding combineren met een promotieonderzoek. Dit noemen we een aioto-traject. Hiervoor moet de aios toestemming aan ons vragen via de portal.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

De aios kan tijdens het dienstverband bij ons de opleiding combineren met een promotieonderzoek. Dit noemen we een aioto-traject. Hiervoor moet de aios toestemming aan ons vragen via de portal.

Net als een aios heeft een aioto bij ons een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. De arbeidsovereenkomst eindigt daarmee automatisch op het moment dat de opleiding is afgerond of voortijdig wordt beëindigd. Dit geldt ook wanneer het aioto-traject nog voortduurt voor een periode van onderzoek.

Dit einde van de arbeidsovereenkomst tijdens de onderzoeksperiode kan een vervelende bijkomstigheid zijn voor de aioto. Een mogelijke oplossing hiervoor is dat het leertraject eindigt met de opleiding in plaats van met onderzoek. Op deze manier blijft de arbeidsovereenkomst met ons in stand.

Het proces

Voor het combineren van jouw opleiding met een promotieonderzoek vraag je ons eerst om goedkeuring. Je hebt daarvoor al overleg gehad met het opleidingsinstituut.

De goedkeuring vraag je aan via de portal.

  1. Ga naar de portal
  2. Log in met jouw inloggegevens
  3. Ga naar optie ‘Aioto regeling’
  4. Vul het formulier volledig en correct in
  5. De aanvraag moet ook voor goedkeuring worden gestuurd naar het opleidingsinstituut.

Je ontvangt van ons een bevestiging zodra de aanvraag is goedgekeurd.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!