content header

Verhuiskostenvergoeding

Als de aios in verband met de opleiding verhuist om dichter bij de opleidingsinstelling òf het opleidingsinstituut te wonen, dan ontvangt de aios een verhuiskostenvergoeding. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze vergoeding zijn opgenomen in de Cao SBOH.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Als jij in verband met de opleiding verhuist om dichter bij de praktijk/instelling òf het opleidingsinstituut te wonen, dan kun je in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding. De hoogte van de vergoeding staat in de Cao SBOH (in bijlage A-1 onkostenvergoeding). 

Belangrijk voor jou als aios

Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze vergoeding, kijk dan in de Cao SBOH. Voor de bepaling van de reisafstand geldt de officiële opleidingslocatie van de praktijk/instelling of het opleidingsinstituut.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Als de aios in verband met de opleiding verhuist om dichter bij de praktijk/instelling òf het opleidingsinstituut te wonen, dan kan de aios in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze vergoeding staan vermeld in de Cao SBOH.

Het proces

Lees hier welke stappen je moet doorlopen om een verhuiskostenvergoeding aan te vragen:

  1. Ga naar Mijnoverheid.nl en log in met je DigiD
  2. Ga vervolgens naar identiteit/persoonsgegevens
  3. Maak een screenshots van de gegevens over jouw oude en nieuwe adres. Deze screenshots dienen samengevoegd te worden in één document. Er kan namelijk maar 1 bijlage worden meegestuurd met de aanvraag.

Om de verhuiskostenvergoeding aan te vragen:

  1. Ga naar de portal
  2. Log in met je inloggegevens
  3. Ga naar de optie 'verhuiskosten' en dien je aanvraag in. Doe dit binnen 3 maanden na de verhuisdatum (dat is de datum van inschrijving bij de nieuwe gemeente)
  4. Na verwerking van jouw aanvraag sturen wij jou een bevestiging of een afwijzing met een motivatie
  5. Bij toewijzing van jouw aanvraag ontvang jij de vergoeding via het salaris. Dit gebeurt vanaf de eerstvolgende salarisbetaling.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!