content header

Verklaring omtrent gedrag (VOG)

De praktijk/instelling waar de aios het praktische deel van de opleiding volgt, kan vragen om een verklaring omtrent gedrag (VOG). De aios is verplicht mee te werken aan de verkrijging van de VOG. SBOH vergoedt aan de aios de kosten van de VOG, uitgezonderd de extra kosten die een commerciële partij in rekening brengt.

Declareren VOG

Dit kunnen we voor jou betekenen

De praktijk/instelling waar jij werkt kan om een verklaring omtrent gedrag (VOG) vragen. Jij bent verplicht om mee te werken aan de verkrijging van de VOG. Je vraagt de VOG zelf aan. Wij vergoeden de kosten van de VOG. Let op: we vergoeden niet de extra kosten die een commerciële partij in rekening brengt.

Belangrijk voor jou als aios

Stage- en opleidingsinstellingen voeren een uiteenlopend beleid ten aanzien van de VOG. Dat betekent dat je mogelijk meerdere keren een VOG moet aanvragen.

Let op: wij vergoeden niet de extra kosten die een commerciële partij in rekening brengt. Kijk voor meer informatie bij de handige downloads en links onderaan deze pagina.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Als de aios voor het volgen van de opleiding binnen de praktijk/instelling een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig heeft, is de aios verplicht daaraan mee te werken. De VOG vraagt de aios zelf aan. De kosten van de VOG worden door ons aan de aios vergoed. We vergoeden niet de extra kosten die een commerciële partij in rekening brengt.

Het proces

Het kan voorkomen dat jouw opleidings- of stage-instelling jou vraagt om een verklaring omtrent gedrag (VOG). Jij vraagt de VOG zelf aan. De kosten kun je bij ons declareren.

  1. De instelling vraagt jou om een VOG
  2. Jij vraagt de VOG zelf aan, digitaal of schriftelijk bij de gemeente waar je woont

Om de kosten van de VOG te declareren:

  1. Ga naar Declaree
  2. Log in met je inloggegevens
  3. Kies categorie 'verklaring omtrent gedrag'
  4. Vul de gegevens volledig en correct in
  5. Voeg bewijsstukken toe van de gemaakte kosten

Als je de declaratie uiterlijk de 3e werkdag van de maand indient, proberen wij de kosten nog in dezelfde maand uit te betalen.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!