content header

Werkgeversverklaring hypotheekaanvraag

Aios die voor het kopen van een woning een werkgeversverklaring nodig hebben, kunnen deze aanvragen bij SBOH. Als de aios nog niet in dienst is maar wel een werkgeversverklaring voor een hypotheekaanvraag nodig heeft, dan verstrekt SBOH een voorlopige werkgeversverklaring.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Ga je een huis kopen en heb je een werkgeversverklaring nodig voor de hypotheekaanvraag? Dan kan je de werkgeversverklaring aanvragen via de portal.

Ben je nog niet in dienst? Vraag dan een voorlopige werkgeversverklaring aan door ons een e-mail te sturen. Op de werkgeversklaring vermelden wij het salaris van jouw eerste dienstjaar. Let op: we houden bij de voorlopige werkgeversverklaring dus geen rekening met jouw eventuele recht op een hogere inschaling.

Belangrijk voor jou als aios

Belangrijk voor jou als aios

De regeling geldt voor alle aios.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

De aios die voor het kopen van een woning een werkgeversverklaring nodig heeft, kan deze aanvragen bij SBOH. Als de aios nog niet in dienst is maar wel een werkgeversverklaring nodig heeft, dan verstrekt SBOH een voorlopige werkgeversverklaring.

Het proces

De werkgeversverklaring voor het kopen van een huis vraag je aan via de portal. Als je nog niet in dienst bent vraag je een voorlopige werkgeversverklaring aan via een e-mail.

Ben je al in dienst?

 1. Ga naar de portal en log in met jouw inloggegevens
 2. Kies optie ‘werkgeversverklaring’
 3. Vul de gegevens volledig en correct in
 4. Jouw werkgeversverklaring wordt klaargezet in de portal

Ben je nog niet in dienst?

 1. Stuur een e-mail naar sboh@sboh.nl
 2. Zet in het onderwerp ‘Aanvraag werkgeversverklaring voor hypotheekaanvraag’ en vermeld in de email:
 • Geboortenaam
 • Adres
 • Geboortedatum
 • Voeg de bevestigingsbrief toe van het opleidingsinstituut dat je bent aangenomen voor de opleiding.
 1. Je ontvangt je werkgeversverklaring via een e-mail

Veelgestelde vragen

De werkgeversverklaring is een momentopname. Wij vermelden geen toekomstgegevens op een werkgeversverklaring.

Je bent bij ons in dienst voor de duur van de opleiding. De duur van de opleiding kan wijzigen, bijvoorbeeld door parttime werken, zwangerschap of ziekte. Daarom vermelden wij - zolang een definitieve einddatum van jouw opleiding niet bekend is - geen datum einde dienstverband op een werkgeversverklaring.

Wij verstrekken geen intentieverklaring. De reden daarvoor is dat je bij ons in dienst bent voor de duur van de opleiding. Daarna zijn er geen mogelijkheden om het dienstverband met jou voort te zetten.
Wel kunnen wij een werkgeversverklaring opstellen waarin we verklaren dat je voor de duur van de opleiding bij ons in dienst bent.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!