content header

Ziek melden

Bij ziekte meldt de aios dit aan SBOH en de opleider of de leidinggevende van de opleidingsplek. Kan de aios door ziekte niet bij de terugkomdag aanwezig zijn? Dan meldt de aios ziekte ook bij het opleidingsinstituut.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Als je ziek bent, stuurt SBOH het opleidingsinstituut een bevestiging van de ziekmelding.

Belangrijk voor jou als aios

Als je ziek bent, meld je dit voor 8.30 uur via de optie ‘ziek melden’ in de portal. Ook informeer je jouw opleider of de leidinggevende van de opleidingsplek. Word je gedurende de dag ziek? Dan meld je dit zo snel mogelijk bij ons en jouw opleider of de leidinggevende van de opleidingsplek.

Na jouw melding informeren wij jouw opleidingsinstituut. Als je de ziekmelding via de portal vergeten bent, dan doe je dit achteraf alsnog. Je maakt dan apart van elkaar eerst een ziekmelding en dan een betermelding aan.

Je hebt een gesprek met de bedrijfsarts als je ongeveer 3 weken ziek bent.
Je ontvangt van Zorg van de Zaak een uitnodiging voor het spreekuur van de bedrijfsarts. Dit gebeurt per post en/of via de portal van Zorg van de Zaak: ‘Mijn Zorg van de Zaak’ als je hiervoor al een account hebt aangemaakt.
Een paar dagen van tevoren ontvang je een sms-bericht als reminder. De terugkoppeling van de bedrijfsarts kun je ook vinden in de portal van Zorg van Zaak.

Heb je nog geen toegang tot de portal van Zorg van de Zaak?
Maak dan via het werknemersportaal ‘Mijn Zorg van de Zaak’ een account aan. Je krijgt hiervoor van Zorg van de Zaak per post of e-mail de inloggegevens. Lukt het niet om het account aan te maken? Neem dan contact op met het klantteam van Zorg van de Zaak: 088 008 89 15.

Meer over ziekteverzuim en ziek melden vind je in ons Ziekteverzuimprotocol.

Belangrijk voor jou als opleider

De aios meldt zich uiterlijk om 8.30 uur ziek bij zowel ons als bij jou als opleider of bij de leidinggevende van de opleidingsplek. Indien de aios gedurende de werkdag ziek wordt, geeft de aios dit direct zo snel mogelijk door. Je vindt meer informatie over ziekteverzuim in ons Ziekteverzuimprotocol.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

In geval van ziekte, meldt de aios dit zowel bij ons als bij de opleider of de leidinggevende van de opleidingsplek. Wij stellen het opleidingsinstituut van de melding op de hoogte. Daarbij geven wij het aantal uren ziekteverzuim door en de mogelijke duur van de ziekte.

Mist de aios een terugkomdag door ziekte? Dan meldt de aios het ziekteverzuim zelf zo snel mogelijk bij het opleidingsinstituut.

Je vindt meer over ziekteverzuim in ons Ziekteverzuimprotocol.

Het proces

Ben je ziek? Doe dan het volgende:

  1. Ga naar de portal en log in met jouw inloggegevens
  2. Kies voor de optie ‘ziek melden’
  3. Voer de gegevens van jouw ziekmelding in. Bij gedeeltelijke ziekmelding, vul je in hoeveel uur je werkt
  4. Meld jouw ziekte ook bij jouw opleider of de leidinggevende van de opleidingsplek

Mis je een terugkomdag? Meld je dan ook ziek bij jouw opleidingsinstituut.

Veelgestelde vragen

Je meldt ziekte altijd voor 8.30 uur via de portal en bij jouw opleider of leidinggevende van de opleidingsplek. Word je gedurende de dag ziek? Dan doe je de ziekmelding zo snel mogelijk.

Mis je een terugkomdag? Meld jouw ziekte dan ook zo snel mogelijk zelf bij jouw opleidingsinstituut.

Je doet de melding bij ons omdat wij als werkgever jouw ziekte formeel moeten registreren. Je licht jouw opleider of leidinggevende van de opleidingsplek in omdat die moet weten waarom je er niet bent. Bij een terugkomdag meld je ziekte ook bij jouw opleidingsinstituut zodat zij weten dat je niet aanwezig bent.

Je doet de ziekmelding in dat geval achteraf via de portal bij de optie ‘Ziek melden’. Daar vul je de data in van jouw ziekteverzuim. Vervolgens doe je los van de ziekmelding ook een betermelding in de portal. Zo is jouw ziekteverzuim alsnog juist bij ons geregistreerd.

Bij ‘Ziek melden’ in de portal vind je de optie waarmee je de ziekmelding kan aanpassen.

Als ziek melden niet lukt via de portal, bijvoorbeeld door een technische storing, bel ons dan via telefoonnummer 030 227 2700. Of stuur een bericht via het contactformulier op de website.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!