content header

Steunpunt voor artsen met verslavingsproblemen

Bij SBOH staat het welzijn van onze aios op de eerste plaats. Een stoornis in middelengebruik of een gedragsverslaving is een behandelbare ziekte die iedereen - dus ook artsen - kan overkomen. Mensen met deze ziekte voelen zich vaak eenzaam en niet veilig om zich hierover te uiten. SBOH biedt hierbij hulp via het Steunpunt ABS-artsen. Dit is een initiatief van KNMG.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Verslaving bij artsen kan leiden tot gevaarlijke situaties. Niet alleen bij hen zelf, maar ook bij patiƫnten. Het is daarom ontzettend belangrijk dat artsen met verslavingsproblemen snel en effectief geholpen worden.

Het Steunpunt ABS-artsen biedt vertrouwelijke hulp, advies, begeleiding en/of monitoring. ABS-artsen werkt ook aan het bespreekbaar maken van problematisch middelengebruik en verslaving in de gezondheidszorg.

Belangrijk voor jou als aios

Als jij worstelt met verslavingsproblemen, dan raden we je aan om contact op te nemen met het Steunpunt ABS-artsen. Ze zijn er om te helpen en ondersteuning te bieden bij problematisch middelengebruik of verslaving. Je staat er niet alleen voor. Vermoed jij dat een collega verslavingsproblemen heeft, dan kun je ook terecht bij het steunpunt voor advies.

Je kunt ABS-artsen telefonisch bereiken op 0900 0168 of door het contactformulier in te vullen op de KNMG-website. Informatie die je met ABS-artsen deelt over je persoonlijke situatie en je gezondheid, behandelen zij strikt vertrouwelijk.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Vermoed je dat een aios verslavingsproblemen heeft, dan kun je adviseren om hulp te zoeken. Dit kan laagdrempelig bij ABS-artsen. Dit is een steunpunt voor artsen met verslavingsproblemen. ABS-artsen is telefonisch bereikbaar via 0900 0168 of via het contactformulier op de KNMG-website.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!