content header

Thuiswerkvergoeding

De aios die voor het praktisch deel van de opleiding niet naar de opleidings- of stage-instelling gaat en de werkzaamheden vanuit huis verricht, komt in aanmerking voor de thuiswerkvergoeding. Ook als de aios het theoretisch deel van de opleiding thuis volgt, komt de aios in aanmerking voor de vergoeding.

Declareren thuiswerkvergoeding

Dit kunnen we voor jou betekenen

Je krijgt van ons een thuiswerkvergoeding als je niet naar de opleidings- of stage-instelling gaat. Je verricht de werkzaamheden dan vanuit huis. Je komt ook in aanmerking voor de thuiswerkvergoeding als je het theoretisch deel van de opleiding thuis volgt.

Belangrijk voor jou als aios

De hoogte van de thuiswerkvergoeding staat in de Cao SBOH (in bijlage A-1 onkostenvergoeding). 

Je krijgt geen thuiswerkvergoeding voor de zelfstudie die je thuis doet. Ook kun je niet op één dag zowel een thuiswerkvergoeding als een reiskostenvergoeding krijgen.

Belangrijk voor jou als opleider

Als een aios niet naar de opleidings- of stage-instelling gaat, maar de werkzaamheden vanuit huis verricht, komt de aios in aanmerking voor een thuiswerkvergoeding. In de Cao SBOH staat de hoogte van de thuiswerkvergoeding vermeld.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

Als een aios het theoretische deel van de opleiding thuis volgt, kan die een thuiswerkvergoeding krijgen. Dit geldt niet voor de zelfstudie die aios thuis doen. In de Cao SBOH staat de hoogte van de thuiswerkvergoeding vermeld.

Het proces

Je kan via Declaree de thuiswerkvergoeding declareren. De declaratie moet achteraf worden ingediend.

  1. Ga naar Declaree
  2. Log in met jouw inloggegevens
  3. Kies categorie 'thuiswerkvergoeding'
  4. Vul de gegevens volledig en correct in

Als je de declaratie uiterlijk de 3e werkdag van de maand indient, proberen wij jou in dezelfde maand nog uit te betalen.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!