content header

Opleidingspraktijk op de Waddeneilanden aios huisartsgeneeskunde

Een aios huisartsgeneeskunde die op een Waddeneiland is geplaatst, kan een vergoeding aanvragen. Deze vergoeding is voor de eventuele extra woonlasten of huurkosten van een woning op een Waddeneiland.

Aanvragen aios huisartsgeneeskunde

Dit kunnen we voor jou betekenen

Gedurende de periode dat je bij de opleider op een Waddeneiland bent geplaatst, ontvang je een vergoeding van maximaal € 950,- netto. Deze vergoeding is bedoeld voor de eventuele extra huurkosten van een woning op het betreffende Waddeneiland.

Belangrijk voor jou als aios

huisartsgeneeskunde

Bij de aanvraag van de vergoeding voor de extra huurkosten, dien je een kopie van de huurovereenkomst of een andere overeenkomst in waaruit blijkt dat je op een Waddeneiland verblijft. Nadat wij de aanvraag hebben goedgekeurd, kun je maandelijks de kosten van de huur bij ons declareren. 

De reiskosten voor het woon-werkverkeer declareer je op basis van jouw tijdelijke verblijfadres op het Waddeneiland. Ook reiskosten (inclusief pontkosten) in verband met opleidingsdoeleinden worden vergoed. Blijft jouw hoofdverblijf je oorspronkelijke adres op het vasteland, dan mag je ook reiskosten aan het begin van de werkweek naar het werk en aan het eind van de werkweek naar huis bij ons declareren.

Belangrijk voor jou als aios

Alle opleidingen m.u.v. huisartsgeneeskunde

Deze regeling is niet op jou van toepassing.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

huisartsgeneeskunde

Als een aios op een Waddeneiland is geplaatst, kan de aios ervoor kiezen om daar ook een woning te huren. Wij vergoeden in dat geval de extra huurkosten tot € 950,- netto per maand.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Alle opleidingen m.u.v. huisartsgeneeskunde

Deze regeling is niet op jou van toepassing.

Het proces

Je kan de vergoeding aanvragen via de portal. Bij deze aanvraag stuur je een kopie mee van een huurovereenkomst of andere overeenkomst waaruit blijkt dat je op het betreffende Waddeneiland verblijft.

  1. Ga naar de portal en log in met jouw inloggegevens
  2. Kies de optie ‘verblijf Wadden’
  3. Vul de aanvraag volledig en correct in

Nadat je de aanvraag hebt verstuurd, ontvang je van ons een goedkeuring of een afkeuring met een motivatie. Hierna kan je eventueel de aanvraag aanpassen en opnieuw indienen.   

Nadat je aanvraag is goedgekeurd, kun je de woonkosten maandelijks declareren via Declaree.

  1. Ga naar Declaree en log in met jouw inloggegevens
  2. Kies categorie 'verblijfskosten Waddeneiland'
  3. Voeg een betaalbewijs toe 

Als je de declaratie uiterlijk de 3e werkdag van de maand indient, proberen wij jou in dezelfde maand nog uit te betalen.                                                                 

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!