content header

Hotelovernachting

Als een aios, voor de opleiding, meer dan 75 kilometer moet reizen voor een enkele reis, dan krijgt de aios een vergoeding voor de kosten van een hotelovernachting. De vergoeding is ook voor aios die reizen met het OV en een reistijd hebben van meer dan 1,5 uur enkele reis.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Als de afstand woon-werkverkeer (voor zowel het praktische als het theoretische deel van de opleiding) meer is dan 75 kilometer enkele reis, dan mag je - conform de regeling in de Cao SBOH – de kosten van hotelovernachtingen declareren. Ditzelfde geldt ook als je reist met het OV en een reistijd hebt van meer dan 1,5 uur enkele reis.
De hoogte van de vergoeding staat in de Cao SBOH (in bijlage A-1 onkostenvergoeding).

 

Belangrijk voor jou als aios

Boek je een hotel vanwege een congres of een (na)scholing/cursus? Dan kun je de kosten declareren, ten laste van je congres- en scholingsbudget.

Kijk voor de voorwaarden bij congres- en scholingsbudget.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Als een aios, voor de opleiding, meer dan 75 kilometer moet reizen voor een enkele reis, krijgt de aios een vergoeding voor de kosten van een hotelovernachting.

Het proces

Declareer je kosten zodra je de factuur hebt ontvangen. Als je met het OV hebt gereisd, stuur daarvan dan bij je declaratie ook een bewijsstuk mee, inclusief een uitdraai van OV9292 waaruit de duur van jouw reis blijkt.

  1. Ga naar Declaree
  2. Log in met jouw inloggegevens
  3. Kies categorie 'hotelovernachting > 75 km'
  4. Vul de declaratie volledig en correct in

Als je de declaratie uiterlijk de 3e werkdag van de maand indient, proberen wij jou in dezelfde maand nog uit te betalen.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!